Mechanische afbouw

Wanneer de FOKZbox afgeregeld is kan deze in een behuizing naar wens gebouwd worden. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om de ontvanger naar eigen wens in te bouwen. De print is 113mm breed en 90mm diep. Let op voldoende ruimte voor een accu en de bedien elementen. De twee navolgende behuizingen zijn slechts bedoeld als voorbeeld:

Een smalle / diepe behuizing
Wanneer een smalle, diepe behuizing de voorkeur heeft, kies dan een behuizing die tenminste een binnenmaat heeft van 113mm breed, 150mm diep en 36mm hoog (iets groter = gemakkelijker). Bij toepassing van deze bouwwijze worden de draaiknoppen doorgaans aan de zijkant bevestigd.

Om te beslissen aan welke zijde je de afstemknop en rotary encoder monteert ga je als volgt te werk: Als je de peilantenne normaal gesproken in je rechterhand houdt kies je een behuizing met de knoppen links en vice versa. Doorgaans hebben linkshandigen de knoppen aan de rechterzijde…

Een geschikte behuizing om de FOKZbox in te bouwen is bijvoorbeeld een behuizing van Fischer Elektronik, type EUG05. Hou er bij dit model rekening mee dat het gekozen display niet hoger dan 36mm mag zijn (zoals in het bouwpakket). Tevens is de overgebleven ruimte in de behuizing beperkt, afhankelijk van het gekozen display moet de accu schuin geplaatst worden.

eug05 (1)

Klik voor een grote afbeelding

eug05

Klik voor een grote afbeelding


Een brede / minder diepe behuizing
Bij toepassing van deze bouwwijze passen de draaiknoppen aan de voorzijde van de ontvanger, links of rechts van het display naar eigen inzicht.

Een geschikte behuizing om de FOKZbox in te bouwen is bijvoorbeeld een behuizing van Fischer Elektronik, type AKG 165 46 120 (verkrijgbaar in zwart of alu geëloxeerd).

akg165_46

Klik voor een grote afbeelding

akg165__

Klik voor een grote afbeelding