Verslag Peildoos.nl op het VPK

VPKOp vrijdag 22 mei 2015 heeft tijdens het Veron Pinksterkamp in Sellingen een bouwsessie plaatsgevonden waarin geinteresseerden hun eigen exemplaar van de FOKZbox konden bouwen. Peildoos.nl was erbij.

In totaal zijn 20 bouwkits afgenomen en heeft een deel van de geinteresseerden de FOKZbox ter plaatse in elkaar gezet. Mischa (PA1OKZ) was ter plaatse om het bouwen te begeleiden en om te ondersteunen met het afregelen. Behalve de print en het verdere functionele deel van de FOKZbox is door Dick Fijlstra (PA0DFN) ook nog eens voorzien in een passende behuizing én een antenne zodat een complete peilset ontstaat.

De FOKZbox is door nagenoeg iedereen in één dag in elkaar gezet waarbij alle ontvangers prima bleken te werken. Een enkeling had hier of daar een weerstandje of condensatortje verwisseld, maar deze kleinigheden konden snel ondervangen worden zodat uiteindelijk iedereen tevreden naar huis ging.

vpk2vpk3vpk4